Zítra odstartuje festival Pernštejnlove

V úterý večer odstartuje již 9. ročník open air divadelního festivalu Pernštejnlove, který se tradičně koná na pardubickém zámku. Akce bude probíhat až do soboty 3. srpna a představí se na ní celkem 11 souborů z celé České republiky.


„Devátý ročník už je vysoké číslo, které svědčí o oblibě festivalu, který se už stal letní zámeckou tradicí. Věřím, že z nabídky představení si vybere každý. K vidění jsou inscenace, díky kterým se divák pobaví a dojme, ale také ty, které obsahují prvky napětí nebo prezentují moderní divadlo. Proto všechny srdečně na festival Pernštejnlove zvu,” láká na festival náměstkyně pardubického primátora Jiřina Klčová, která je jednou ze tří osobností, jež nad festivalem přebraly záštitu.

Místa, kde se bude pět dní hrát, přiblížil ředitel Východočeského muzea Tomáš Libánek. „Festival bude probíhat na celkem třech místech. Tím prvním je velké zámecké nádvoří, druhým šapitó, které vyroste na prvním rondelu, a třetím parkán.”

Festival v úterý večer zahájí pražské divadlo Komediograf s představením Komedie o komikovi. „V této veselohře o smíchu se diváci mohou těšit na Miroslava Táborského v roli stárnoucího komika. V tandemu s ním se na jevišti objeví Filip Teller, který se během večera převtělí celkem do devíti postav," přibližuje úvodní představení dramaturgyně Pernštejnlove Kateřina Fikejzová Prouzová a dodává, že celkem se na festivalu odehraje 11 představení.

Součástí akce bude i doprovodný hudební program, který bude probíhat na parkánu, kde vystoupí čtyři kapely.

Kompletní program naleznete na webových stránkách akce - https://www.pernstejnlove.cz/#nav-uvod.

 

Tiskový úsek